Overnachten in Heusden

Op 25 juni stond Heusden op de planning. Het weer zorgde voor een annulering. Een kleine maand later was het dit keer prima weer. De omstandigheden waren nu anders dan voorheen. Op dinsdagmiddag om ongeveer 15.30 uur vertrokken we vanuit Waspik richting Heusden waar we bij wsv Heusden een plekje als passant hadden gereserveerd.

Het aanmeren ging prima. Box 404 was groot genoeg en bovendien betrof het hier om een aangename nette steiger. De stroomvoorziening zat in de steiger.
De betaling geschiedde bij de havenmeester. Welgeteld 10,40 euro voor een bootje van 6 meter lang. Daarna was het tijd om te eten. De tips om bij de Pannekoekenbakker te eten namen we serieus met als gevolg dat we die tip nu doorgeven! Prima eten op een hele leuke locatie!

Daarna werden er voorbereidingen getroffen voor het slapen. Het bed werd gemaakt, kaarsje werd aangestoken, Jeroentje deed een rondje en er was nog een versnapering.

De temperatuur liet het toe om de kap open te laten. Met een klein briesje door het slaapgedeelte was het nog steeds warm. Ook buiten liggen was niet genoeg voor een stevige nachtrust…

Tijdens het ontbijt werden we vergezeld door familie Meerkoet. Vader en moeder verzorgden de jongen. In tegenstelling tot een gans is de meerkoet wel zorgzaam. Vader en moeder delen een broodkruimel door het in de bek te stoppen en het jong het er dan uit te laten pikken. Werkt prima en de jongen zijn heel goed in het volgen van de ouders.

Na het ontbijt wat er een rondje om vesting Heusden. Er waren ook kanonnen waar je op kon zitten of liggen. Na het rondje gingen we richting Waspik. Omdat de weersvoorspellingen niet erg gunstig waren was de terugweg een route die rechtstreeks naar Waspik ging.

Bekijk ook het filmpje (3 minuten) op YouTube.