Retourtje Dongen

Aanvankelijk was het de bedoeling om een eitje te bakken in de Biesbosch. Dat eitje werd wel gebakken, maar dan op het Wilhelminakanaal. De route ging van Waspik via Oosterhout naar Dongen. En weer terug.

Foto’s: Giel Klaasse

Om bij het Wilhelminakanaal te komen is het noodzakelijk om gebruik te maken van Sluis 1. Dat is een sluis met een enorm hoogteverschil. Het verschil bedroeg zeker 5 meter. En dat leverde een vermissing van een touw. Mocht iemand het vinden…? Ik wil het graag terug. Het was wit en had een lengte van circa 6 meter.
In Dongen zijn we tot de fietsbrug gevaren. Daarna keerden we om en werden we getrakteerd op een versnapering. De tweede keer leverde het hoogteverschil in Sluis 1 geen problemen en we werden ook nog voorgelaten door een vrachtschip. Daarna ging het los en onweer zorgde ervoor dat we aan de kant lagen. Na de onweer – met heel veel regendruppels – werd het aangenaam en was het overal heerlijk rustig. Langs de Bergsche Maas zagen we zelfs hertjes staan. We waren op tijd terug voor de volgende fikse bui. Het was een hectische, maar hele leuke dag!

Route: Wikiloc
Verslag in beelden: Youtube